Thursday, December 2, 2010

Bila Si Dia Bertanya

Hari ini aku diuji..... Teruskan bertenang.... Senyum..... Happy...... Tapi mampukah aku....?

Bolayan...... 


Baik layan segmen MR. Ben....


image


Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ?

  • Yang paling penting adalah cerita yang menarik, ringkas, padat,terkini, sensasi, berilmu. Pendek kata apa saja yang disampaikan melalui blog tersebut mendatangkan manfaat kepada pembacanya.
Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda ?
  • Buat entry yang best2, berserta tajuk yang menarik. Pastu publish kat facebook, join segmen dari MR. Ben, join contest atau segmen dari kawan-kawan blogger, rajin bukak blog blogger lain & comment.
Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk? dan kenapa?
  • Blog yang berlagu-lagu. Kalau lagu tu best, kita suka dengar tak pe lagi. Ni kadang-kadang tak kena langsung ngan entry, so nak bace da ganggu mood. (P/S: Sorry blogger yang berkenaan, just luahan hatiku)
Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda ?
  • Widget chat & follower. Widget chat untuk bagi salam n promote entry, follower untuk follow diorg.
Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?
  • "Kita hanya menyampaikan pendapat kita selain berkongsi info, begitu juga dengan pembaca atau pengomen yang singgah. Kena open minded, tapi kalo main tikam2 tu susahla nak jawab. Yang penting 'Smile Is Cure'."
Tu jerla.............

4 comments:

Lulu caldina said...

Baguslah awak ni..
Semoga berjaya dalam dunia blog..

Cik Hasnah said...

singgah dari blog Mr Ben..
Salam kenal =)

Anonymous said...

Artikel ini sangat menarik, terutama karena saya sedang mencari pemikiran tentang hal ini Kamis lalu subjek.

Anonymous said...

Artikel ini sangat menarik, terutama karena saya sedang mencari pemikiran tentang hal ini Kamis lalu subjek.

Baca la ni sekali

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...